От "Има такъв народ" няма да върнат третия мандат за съставяне на правителство, ако той им бъде връчен от президента Румен Радев. Това заяви председателят на Комисията по бюджет и финанси и народен представител от партията Любомир Каримански.   Очаква се следващите дни държавният глава да връчи втория мандат на ГЕРБ-СДС, откъдето обаче са категорични, че ще му го върнат веднага.

"Нека Корнелия Нинова ни каже по време на преговорите дали биха поканили премиер от „Продължаваме промяната“ и тогава ще обмислим позицията си", заяви Каримански.

Той допълни, че на този етап не е имало възможност да бъдат обсъдени тези въпроси, тъй като е имало работа в Комисията по бюджет и финанси.

"ИТН няма да върне мандата, ако президентът реши да го връчи. Аз го казвам и колегите са го казвали, че това е отговорната позиция. Трябва да се вземе и трябва да се направи опит да има правителство, ако това е воляната на Народното събрание“, категоричен бе Каримански.

ИТН не държи премиерът да е от редиците на партията.

„Най-добрият подход в случая е да има консенсусна фигура“, допълни депутатът, но уточни, че това не означава, че консенсусната фигура не може да бъде и от техните редици.