Тримата мъже, обвинени в убийството на Ахмауд Арбъри, бяха осъдени на доживотен затвор. Чернокожият бе застрелян по време на джогинг, след като не се подчинил на нареждането на тримата да спре и да отговори на въпросите им. Те го подозирали в обир. 35-годишният Травис МакМайкъл ще лежи до живот без право на замяна. Именно той е произвел смъртоносния изстрел и беше признат за виновен по 9 обвинения: злоумишлено убийство, четири обвинения в убийство, нападение с пушка с утежняваше вината обстоятелства, утежнено нападение с пикап, неоснователно лишаване от свобода и престъпен умисъл за извършване на престъпление. Бащата на МакМайкъл – 65-годишният Грегъри МакМайкъл, който е бивш полицай, също получи доживотна присъда без право на замяна. Бившият полицай от Джорджия беше признат за невинен за предумишено убийство, но беше осъден по останалите обвинения. Съседът на МакМайкъл – Уилям Байън на 53 години – получи доживотна присъда, но с възможност за замяна. Той беше признат за виновен по три обвинения в убийство и по обвинение в нападение с пикап, неоснователно лишаване от свобода и престъпен умисъл за извършване на престъпление.

„На 23 февруари 2020 г., преди почти две години, жител на окръг Глин, възпитаник на гимназията в Брунсуик, син, брат, млад мъж с мечти беше застрелян“, каза съдия Тимъти Уолмсли, преди да произнесе присъдите. Според законите на Джорджия обвинението можеше да иска смъртни присъди, но поиска и постигна наказание от доживотен затвор.

Убийството

В крайна сметка няма доказателства, че Ахмауд е извършил кражба, а видеозаписи показват, че той е влизал и излизал от новостроящата се къща на Травис поне пет пъти в рамките на пет месеца, но нито веднъж не е докосвал или взимал нищо от нея.