Финансовите решения, които ни се налага да правим всеки ден, са често лесно постижими. Наистина ли трябва да се замислите за това дали е по-разумно да си носите обяд от вкъщи, или да ядете в луксозен ресторант? Или дали да купите скъпата мечтана кола, или да изберете по-евтин модел и да вкарате останалите пари в спестовната си сметка? Понякога сме изправени пред два по-малко идеални варианта, а изборът на грешен подход може да означава, че се закопаваме в по-дълбока дупка. Особено във времена като днешното, когато кризата тепърва предстои. Ето няколко примера, които могат да ви помогнат да изберете по-малкото финансово зло и да се подготвите за трудните дни, които идват.   Да изтеглите пари от Roth IRA или да вземете заем от Traditional 401 (к)? Ако имате огромна медицинска сметка или друг спешен случай, поради който ви е нужна голяма сума пари,

коя от двете алтернативи би била по-малкото зло
Да спрете да изплащате студентските си заеми или да спрете да правите минималните плащания по кредитните си карти?
ако бъдете принудени да обявите фалит
Да не влагате пари във 401(к), въпреки че компанията ви подарява пари, или да направите повече от минималните плащания по кредитните си карти?
магията на сложната лихва
Да вземете пенсионен чек от Социалноосигурителната администрация на 62 г. или да започнете да теглите от личните си пенсионни спестявания?