Открийте ни и в

Коронавирусът

Канада блокира 300 000 дози ваксина Johnson & Johnson заради възможно производствено замърсяване

Health Canada работи съвместно с J&J и FDA за изследване на качеството на ваксините и пратката ще бъда освободена само ако бъде намерена за безопасна.

публикувано

на

Здравните власти на Канада ще спрат партида от 300 000 дози ваксина на Johnson & Johnson срещу коронавирус, след като научиха за нерегламентирана „лекарствена субстанция“, открита в нея, стана ясно от петъчно съобщение на Health Canada .

Агенцията уточни, че нежелателната субстанция във ваксините Johnson & Johnson е компонент, използван за направете на друга ваксина – тази на AstraZeneca. Тя е открита в партида, произведена в същия завод в Балтимор, който по-рано произведе и партида бракувана ваксина на AstraZeneca.

Health Canada работи съвместно с J&J и FDA за изследване на качеството на ваксините и пратката ще бъда освободена само ако бъде намерена за безопасна.

FDA спря фабрика за ваксини в Балтимор заради немарливост и лоша хигиена

Агенцията увери, че всичките 1,5 милиона ваксини AstraZeneca, доставени през март от този завод, отговарят на изискванията за безопасност.

Заводът в Балтимор, собственост на Emergent, наскоро бе временно спрян, след като инспекция на FDA установи проблеми с хигиената и спазването на предписанията за работа, както и замърсяване на партида ваксини на J&J със субстанция, използвана за AstraZeneca.

Emergent Вiosolutions има многомилионни договори и с двете компании за производство на ваксините им срещу коронавирус.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено