Известният британски модел Кейт Мос, която свидетелства по делото на Джони Деп срещу Амбър Хърд, обясни защо е дала показания в съда в полза на Деп. Мос, която седна на свидетелската скамейка в съдебната зала по делото, което целият свят следеше с огромен интерес, каза, че е защитила бившия си любим, защото не е можела да премълчи истината.

"Знам истината за Джони", заяви 48-годишният модел в интервю за BBC Radio 4.

Мос, която имаше голяма любов с Деп през 90-те години, отрече в съда обвинението, че актьорът я е бутнал по стълбите. Заявявайки, че държи на думите, си в интервю за Би Би Си красавицата каза:

"Знам, че не ме е бутал по стълбите. Трябваше да кажа истината".

Мос, който присъства на изслушването чрез видеоконферентна връзка от Англия, разказа как преди време е паднала по стълби на почивката им в Ямайка:

"Излизахме от хотелската стая. Джони беше излязъл от стаята преди мен. Навън имаше буря и валеше. Когато излизах от стаята, се подхлъзнах по стълбите и си нараних гърба. Изкрещях, защото не знаех какво ми се случва и ме болеше".

Наблюдателите предполагат, че показанията на Мос са поставили Амбър Хърд в много трудна ситуация и са оказали голямо влияние върху съда. Делото завърши с пълна победа на Джони Деп.