Данните, по които оперираше ДАНС, са на база тяхната вътрешна работа. Те ми казаха, че има достатъчно основание неговият (на Сотир Цацаров - бел. ред) допуск да бъде отнет. За мен е важно, че службите за сигурност са свободни да действат спрямо закона и няма никой в България, който да се чувства, че е над закона. Това заяви премиерът Кирил Петков в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия. Той увери, че Сотир Цацаров ще обжалва решението за допуска му.

“Няма смисъл някой да стои на някаква позиця, на която не може да си върши работата, особено ако той не обжалва или обжалването му не е състоятелно”, каза той относно оставането на Цацаров на поста до 1-ви март.

Доверието към Гешев е изчезнало в голяма част от обществото, както и в управляващата коалиция по думите на премиера: “Рано или късно, ако цялото общество не вярва, че той си върши добре работата, има начини да бъде отстранен. Целенасочено ще се движи парламентарната група да изменим закона за съдебната власт, за да имаме начин за контрол. Сменяйки позицията на г-н Гешев да не е само Господ над главата му, целим да има и проверяващ съдия”.

Петков апелира хората да се ваксинират: “Колкото повече хора има ваксинирани, толкова по-малък е шансът тези хора да отидат в интензивните легла. Всички учени показват, че има директна връзка между ваксинацията и запълване на интензивните легла”.