Започна срещата между държавния глава Румен Радев с ръководствата на национално представителните синдикални организации КНСБ и КТ "Подкрепа“. 

От КНСБ заявиха,

че не са съгласни с удължаването на Бюджет 2022 година."Конституционно сте поставен в най-"горещата позиция". Идваме да поискаме от Вас няколко конкретни неща. Споделяме и Вашата молба България да има редовен кабинет, и като че ли това става все по-трудно и невъзможно."има Бюджет за 2023 г., а не удължаване на настоящата."Без Бюджет 2023 няма как да намерим решения за балансиране на отделни разходни пера."Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров при срещата на синдиката с президента Румен Радев.

От своя страна Румен Радев

поздрави синдикатите за това, че търсят “диалог с всички институции”. “Тук съм, за да ви изслушам какво предлагате. Едно е само тревогата, но друго е какво реално предлагате. Как наистина да бъдат подпомогнати хората”. "Оценявам и споделям напълно вашата загриженост и тревога за сериозната инфлация, в която е страната, за доходите на хората, за предстоящата зима, за най-уязвимите хора и как те наистина трябва да бъдат подкрепени и затова, че търсите диалог, търсите диалога със всички институции, от които зависи това да се случи", заяви държавният глава.

По-рано от КНСБ и КТ "Подкрепа"

организираха протест пред Народното събрание с искане за увеличаване на доходите и заплатите.Протестиращи имаше от цялата страна, а основните послания на протестния митинг са: "Искаме достойни работни заплати за достоен труд", "Не искаме да бъдем работещи бедни" и "Как се живее със 750 лева?".