Полицейско куче стана герой, след като изигра решаваща роля за залавянето на заподозрян в две последователни убийства след стрелби в Чикаго. То получи куршум от беглеца, но го задържа и след това той бе прострелян от полицията окръг Кеноша, Уисконсин, и заловен.

В четвъртък в Чикаго станах две смъртоносни стрелби. Според полицията при първата 25-годишен мъж бил разстрелян както си стоял на автобусна спирка в община Хермоса.

Само на една пресечка разстояние същият стрелец е застрелял и убил 41-годишен мъж след кратка борба, а после избягал с неговата кола.

Чикагската полиция е установила местонахождението на заподозрения и го е съобщила на колегите си. Той се намирал на бензиностанция в Бристъл, съобщи шерифът на окръг Кеноша Дейвид Бет.

Малко преди обед полицаите настигнали беглеца. Той побягнал към близката магистрала, като държал пистолет в ръка.

Преди да я достигне, полицейското куче на име Ригс се хвърлило върху него и го съборило. В борбата заподозреният прострелял Ригс в челото, но вече било късно да се измъкне. Ранената немска овчарка повече не можела да се задържи на крака, но полицаите били вече наблиза и двама от тях простреляли предполагаемия убиец в крака и коремната област. Той е пратен в болница и му е направена операция.

Ригс също веднага е откаран за медицинска помощ за щастие се очаква да се оправи. Той има вече пет години служба в полицията.

Шериф Бет заяви, че е единодушно мнението, че действията на кучето са предотвратили още по-голяма опасност в този инцидент.

„В много отношение той е герой. Повали заподозрения и не му даде да излезе на магистрала 50, където той можеше да се опита с оръжие да похити кола“ - каза шерифът.