Специалната комисия към Камарата на представителите, която разследва броженията от 6 януари , разпрати нова серия призовки. Този път те са насочени към организаторите на демонстрацията „Stop the Steal” („Спри кражбата!"), която стана прелюдия към нахлуването на Капитолия, както и към вдъхновителите на други протести, предшестващи събитията от този ден.

Призовки са пратени до 11 лица, свързани с организацията Women for America First, която получи разрешението за митинга, предшествал сблъсъците на 6 януари. Същата организация оркестрира протести през ноември и декември 2020 на Freedom Plaza, както и два автобусни тура „Марш за Тръмп“ в цялата страна, имащи за цел да повишат интереса към демонстрациите във Вашингтон.

Комисията иска да разследва дали тази организация е имала координация с Белия дом, докато е планирала действията си, както и ролята й като част от по-голямото движение „Stop the Steal”.

Списъкът с призованите включва хора като Ейми Кремър – влиятелна поддръжница на Тръмп, която гласовито призоваваше членовете на Конгреса да възразят на утвърждаването на резултатите от президентските избори през 2020 година и разпространяваше конспиративни теории, които може да са помогнали за пламването на насилието на Капитолия.

http://gty.im/106461562

Кремър председателства Women for America First и е записана като лице за контакт на разрешителното за провеждане на протест на 6 януари.

Според призовката й „разследването разкри достоверни доказателства за вашата съпричастност към събития в обхвата на разследването на Специалната комисия“.

Председателят на комисията Бени Томпсън каза в изявлението, с което съобщи за новите призовки, че панелът „разследва фактите, обстоятелствата и причините, довели до атаката на 6 януари , както и теми, свързани с мирното предаване на властта, за да идентифицира и оцени научените от случая уроци и да препоръча на Камарата и съответните й комисии законови корекции, политики, процедурни правила или регулации“.

http://gty.im/1234243559

По думите на демократа от Мисисипи за това е необходимо разследването да установи как отделните лица и организации са координирали своите действия, ескалирали в крайна сметка до случилото се на Капитолия на 6 януари.