Лудогорец направи сериозна крачка към класиране в третия квалификационен кръг на Шампионска лига, след като надигра с 3:0 у дома ирландския Шамрок Роувърс в първа среща от втората фаза на пресявките.

„Орлите“ от Разград показаха далеч по-сериозна класа от противника и поведоха в 26-ата минута. Каули центрира към Сотириу, който се измъкна от опеката на защитник и с глава матира Манус – 1:0. Само 9 минути след като откри резултата, кипърският нападател удвои преднината на домакините. Каули проби отдясно, последва удар на Рик Джонатан, избит пред голлинията. Сотириу обаче се оказа най-съобразителен и прати топката в мрежата на гостите – 2:0.

60 секунди по-късно Сотириу реализира отново, но попадението му бе отменено заради засада. В 41-ата минута домакините бяха ощетени от рефера. Сотириу пак се измъкна и стреля с глава към вратата. Топката се отби в ръката на Роберто Лопис, след което срещна десния страничен стълб, но реферът Жоао Пинейро не отсъди дузпа Лудогорец.

През второто полувреме Лудогорец продължи да диктува темпото и не допусна сериозни положения пред своята врата. Все пак Серджио Падт демонстрира класа в малкото моменти, в които имаше изстрели към него.

Така се стигна до добавеното време на срещата, когато бразилецът Игор Тиаго довърши ирландците. След ново разбъркване в наказателното поле Тиаго се пребори за топката около точката на дузпата и от там с мощен удар от въздуха вкара трети гол за тима си.