Все още тече разследване и не се знае кой е поставил фалшивия подпис под документа за родителско съгласие, с който 15-годишният Максим е допуснат в дискотека в Правец, където после припадна след употреба на алкохол и райски газ, каза пред репортер на BG VOICE майката на момчето Елица Йорданова. По думите й неверният документ е намерен у сина й след припадъка. Данните в него не са реални. Йорданова постави и въпроса за контрола, който се осъществява чрез такива документи. "За първи път снощи разбрах, че съществува такъв документ, такава декларация (семейството живее в Холандия - бел. ред.) за родителско съгласие, която намерих полупопълнена в джоба на сина ми, когато го видяхме за първи път в спешния център в Правец... Документът е попълнен, предполагам, с фиктивни имена, ЕГН не е истинско, не е реално, телефонният номер, който е даден, не е реален" - каза майката на Максим. Запитана дали знае кой е подписал декларацията, тя отвърна, че все още няма такава информация и че тече разследване на полицията.

Ще съдействат ли от дискотеката

Хората знаят какво става, но се страхуват

"Поведението на хората е продиктувано от страх, защото в такова малко градче всички се познават, всички знаят, че в това заведение управител е синът на кмета на Правец и хората казват… ще ти го кажа, но не ми споменавай името" - каза тя пред BG VOICE, като подчерта, че някои хора, с които е говорила, са я посъветвали да внимава да не си навлече неприятности. Йорданова опроверга медийните информации, че й е съставен акт, задето е пуснала сина си късно навън. Тя каза, че дори устно никой не е повдигал въпроса, въпреки че е била два часа в полицейското управление.

Пуснах го, защото му имах доверие

На въпрос защо все пак синът й е бил навън късно, Йорданова отговори, че му е имала доверие. Тя е смятала, че познава детето си добре. "Той просто каза "може ли да се разходя, защото днес никъде не съм излизал" - сподели Йорданова относно предисторията на случая. Запитана дали отново ще има доверие на Максим, майката отговори, че сега този въпрос не стои пред нея, защото приоритетът й е момчето да се възстанови. Тя каза, че се надява "както не е имал досега първи път, това да му е пък последният".