Рафаел Надал ще се оттегли от турнира "Уимбълдън", след като не успя да се възстанови от коремна травма, съобщиха британските медии. Планираният полуфинален съперник Ник Кирьос ще получи право на участие във финала в неделя.

Рафаел Надал е получил „седеммилиметрово“ разкъсване на коремен мускул, но въпреки това възнамерява да излезе на корта за полуфиналния си сблъсък на Уимбълдън с Ник Кирьос в петък, съобщи испанският Marca по-рано в четвъртък.

Испанецът, шампион в турнира от 2008 и 2010, е преминал скенери след тежкия си четвъртфинал с Тейлър Фриц, спечелен с 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (10-4).

36-годишният Матадор заяви, че не е сигурен дали ще продължи с участието си в надпреварата от Големия шлем в търсене на трета поредна титла от тази категория за годината след тези в Австралия и Франция.

„Не мога да ви дам ясен и категоричен отговор, защото ако ви дам такъв отговор и утре стане нещо различно, ще ви излъжа“, каза той след успеха над Фриц.

Надал игра при подобни обстоятелства на Ю Ес Оупън през 2009, когато имаше 2-милиметрово разкъсване. Той стигна до полуфиналите, където загуби от бъдещия шампион Хуан Мартин дел Потро.