"Всеки ден на Борисов във властта вече ще се мери с трупове. Хаосът в здравната система е пълен. Каквото и да направи Борисов хората вече не му вярват, защото той ги остави да се оправят сами. Всичко се пречупва през интереса на изборите и не експертите, а Борисов взима решенията за справяне с COVID-19. Премиерът разпореди да се разкрият болнични легла, но заповедите му вече не се изпълняват и двама души починаха на стълбите, пред болницата, без кислород. В същото време в държавата има 26 хил. свободни болнични легла", заяви пред "Седем осми ТВ" Мая Манолова.

Председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" гарантира, че партията й има рецепта за това как държавата може да се справи с кризата, но "аптекарят Борисов не е в състояние да я изпълни". Манолова призова още PCR тестовете да станат безплатни, а заразените и контактните лица на заразените да бъдат своевременно карантинирани.
Тя посочи, че в България в момента има две картини - хората, които умират на стълбите пред болницата без кислород, и Борисов в джипа, който показва пътната маркировка. "Хора умират пред болница, без здравна грижа. Незабавна оставка!", категорична бе Манолова. "Докато ние сме шокирани от случая в Пловдив, а Комисията по здравеопазване в парламента и председателят на парламента не реагират, парламентът приема данъчни закони. Връщат възможността държавните служители да бъдат в бордове на държавни и общински дружества и да получават десетки хиляди лева бонуси. В последните параграфи на Закона за ДДС има текстове, с които развързват ръцете на фирмите за бързи кредити. Те ще могат да определят неустойки, които могат да са до два пъти по-големи от дълга. Партийната субсидия остава 8 лева на глас, депутатите си увеличиха заплатите, за тях има линейки и легла", каза още Манолова.