Херцогинята на Съсекс, Меган Маркъл, е била изправена пред "отвратителни" заплахи за живота си по време на престоя си в кралското семейство. Меган се омъжи за Хари през 2018 г., но през 2020 г. те се отказаха от кралския живот и се преместиха в САЩ.

Това заяви Нийл Басу -

най-високопоставеният цветнокож полицай в Обединеното кралство.Нийл Басу заяви, че като ръководител на отдела за борба с тероризма е трябвало да се справя с достоверни заплахи от крайно десни екстремисти срещу Меган Маркъл и съпруга и принц Хари.Интервю за Channel 4 News с Басу е излъчено късно във вторник. В него става ясно, че подкрепя твърденията на Хари относно опасенията за сигурността.

54-годишният служител

се оттегли след 30 години работа в лондонската столична полиция. В интервюто той беше попитан дали има реални заплахи за живота на Меган."Абсолютно", отговори той, като нарече заплахите "отвратителни и много реални. Имахме екипи, които ги разследваха. Хората бяха подведени под отговорност за тези заплахи."38-годишният Хари заведе дело в съда срещу правителството на Обединеното кралство, за да наложи преразглеждане на решението за отнемане на финансираната от държавата му защита, когато той се върна в страната от САЩ.В началото на връзката им Хари предприе рядката стъпка да критикува публично тона на някои медийни публикации за Меган.Той осъди "расовия подтекст на коментарите и откровения сексизъм и расизъм на троловете в социалните медии и коментарите към статиите в интернет".Двойката обвини и самото кралско семейство в расизъм в телевизионно интервю с Опра Уинфри през 2021 г.