„Изгрялата от „Борат 2“ звезда Мария Бакалова е изключителна като Соня, улавяйки ужаса на един млад човек от сгромолясващия се със скоростта на избягал влак живот.“ Такава оценка дава на първата българска актриса, номинирана за „Оскар“ критикът Алън Хънтър от престижното филмово издание Screen Daily. Първата прожекция на българския филм „Жените наистина плачат“, който бе селектиран в „Особен поглед“ на фестивала в Кан, вече трупа първи впечатления. Световната премиера се състоя именно на Лазурния бряг, като по червения килим Бакалова, режисьорите Мина Милева и Весела Казакова, както и останалите дами от каста – Ралица Стоянова, Катя и Биляна Казакова, преминаха в сряда. Отбелязвайки че филмът бележи поредната стъпка напред в кариерата на екранната дъщеря на Борат, представителите на медиите, присъствали на представянето в Кан, не пропускат да отразят в положителна светлина актьорската игра и на Ралица Стоянова. В „Жените наистина плачат“ тя влиза в образа на сестрата на Бакалова, а според Хънтър тя изгражда „страховита и силна героиня, чиято честност може да се почувства като силен шамар“. Оценката за режисьорите също е висока. Милева и Казакова базират филма си на реални събития, които са доразказани с измислени такива. „“Жените наистина плачат“ се чувства повече като рев, отколкото като лекция, защото успява да ни ангажира с опитите на семейството да реши настоящите си проблеми и да се изправи срещу раните от миналото. Милева и Казакова съчетават добре съдържание и стил. (...) Те също изкарват на повърхността най-доброто от един достоен актьорски състав“, пише още критикът на Screen Daily.

„Благородно, истинско и с политическа позиция“ - такова е предложението от българските режисьори според сайта Micropsia. Според автора на публикацията, за страната ни не се знае много на световната кинокарта. Той отбелязва и няколко минуса на филма – като този, че се опитва да оправдае поведението на патриархално закърмените мъже, което се противопоставя на цялостната тема на заглавието. В Swissinfo пък подчертават, че подобно на в „Борат 2“, и тук на Бакалова се отдава импровизацията. „Трябва да се довериш на режисьорите. Да видиш тяхната визия и да повярваш в тях, защото ако има добра колаборация между режисьора и актьора, можеш да постигнеш неща, които дори не си си представял“, казва и самата Бакалова пред Efe. „Щастлива съм да представя нашата красива и дива история за силни жени на фестивала в Кан“, написа пък ден след премиерата актрисата в социалните мрежи. Тя благодари на „Луи Вюитон“ за тоалетите, с които е дефилирала на червения килим, а колегите й от родната продукция издадоха, че заради договор с бранда актрисата не е позирала с тениски с послания преди прожекцията.

Отзивите от публиката също са положителни, издават Стоянова, Биляна и Катя Казакова. Трите отбелязаха, че филмът е бил приет с възторг от зрителите в салона, а по-късно дори ги спирали по улиците, за да изразят възхищението си от „Жените наистина плачат“.