Не сме изгубили надежда, че вторият мандат може да бъде реализиран. Нека да видим в зала, много трудно е да не бъде подкрепена декларацията. Това заяви депутатът от ДБ Ивайло Мирчев в ефира на NOVA. „Всяка политическа сила може да си измисли всякакви извинения, за да не я подкрепи. А всъщност се търси извинение да не бъде подкрепена.

Ще има много тежък дебат в Народното събрание. Има шанс декларацията да бъде подкрепена”, каза Мирчев. Според него в декларацията на ПП нито има неща, които са срещу схващанията на БСП, нито ГЕРБ имат сериозни аргументи да не я подкрепят. „ГЕРБ нямат нито един аргумент да не подкрепят тази декларация. Отговорността за втория мандат е на всички партии, но най-вече на ПП и на ГЕРБ като първа по големина политическа сила. ГЕРБ трябва да имат много ясни и силни аргументи, защо не могат да подкрепят тази декларация и такова управление. Усещането ми е, че такива аргументи по същество няма”, каза Мирчев.

Според него ГЕРБ в монета говорят за това как биха подкрепили третия мандат, ако е на ДБ, е защото искат да се измъкнат от отговорността за втория.