Частен самолет "Чесна" е паднал в Балтийско море край бреговете на Латвия при мистериозни обстоятелства, съобщава Би Би Си. Изтребители на НАТО са били изпратени да го проследят по време на нестандартния му полет, започнал в Южна Испания. Предполага се, че в самолета е имало четирима души. Но пилотите на НАТО и шведските служители, които са го проследили, не са видели никого в пилотската кабина.

Самолетът е трябвало да кацне в Кьолн, Германия, но вместо това се е насочил към Балтийско море. "Самолетът е летял от Испания за Кьолн, но по време на полета е променил маршрута си", се казва в изявление на латвийската служба за гражданска авиация. "Ръководителите на въздушното движение не успяха да се свържат с екипажа на самолета", се казва в съобщението и се добавя, че самолетът Cessna 551 е регистриран в Австрия - но собственикът му е в Испания.

Уебсайтът за проследяване на данни FlightRadar24 показа, че самолетът е излетял от испанския град Херес де ла Фронтера в 12:56 ч. по Гринуич. В 17:37 ч. там е отбелязано, че самолетът губи скорост и височина.