Сензационно видео в TikTok показа смела тийнейджърка, която не се поколеба да блъсне мечка с малки мечета, защото заплашваше кученцата й. Мечката се движеше по стена, загуби равновесие и после предпочете да тръгне след мечетата си, а момичето бързо си прибра дребосъците и избяга от опасната среща.Животното се движеше с малките си по ръба на стената на градината, когато кучетата дотичаха отдолу и започнаха да лаят, а мечката се протегна и се опита от стената да ги удря. Тогава се появи момичето, идентифицирано само като Хейли, и светкавично се нахвърли на мечката, като я бутна от стената.Хейли видя, че другите кучета вече са в безопасност, грабна най-малкото на ръце и избяга с кучетата в къщата, докато мечката се качи пак на стената. За щастие тя последва мечетата, които се върнаха още преди това назад по стената.Всички кучета, както и мечката с мечетата, са добре след стълкновението.

Коментарите бяха най-различни, като много хора нарекоха Хейли „герой“. Други подчертаха, че мечката е защитавала малките си, а трети бяха благодарни, че нещата са свършили така, защото биха могли да се стекат много зле за смелата Хейли.

Обикновено черните мечки не са агресивни, но е имало нещастни случаи с хора, когато животните нямат храна.

През 2007 в Юта мечка извлече 11-годишно дете от палатката на семейството му и го уби. На свой ред тя бе убита близо до мястото на инцидента.

През 2019 година бе уловена и убита мечка, която раздра момче, къмпингуващо край Хъбъл Крийк Кениън, Юта.

Тази година мечка уби в Колорадо жена, която разхождала двете си кученца.