Младостта идва и отминава. Като един миг е, само от нас зависи как ще изживеем тези прекрасни години. Няма как обаче да останем вечно млади. Естествените процеси застигат всяко живо същество. Но може да забавим всички тези процеси. Шифу Ян Лей е монах от манастира Шаолин. Той е известен с това, че вдъхновява милиони хора по света със своите думи, но и не само. Ето някои от неговите съвети, с които той ни казва как може да сме здрави и да запазим свежото си и приятно излъчване за по-дълго време.

  • Когато си щастлив, трябва да контролираш своето щастие. Ако изгубиш контрол над него, то ти вредиш на своя енергиен поток.
  • Не прекалявай с храната. Увери се, че никога не си съвсем заситен, тъй като в противен случай ще увредиш далака си. Когато огладнееш, хапни малко.
  • Ако упражняваш само тялото си и не практикуваш Ки Гонг, ще изгубиш баланса си и ще станеш нетърпелив. Ще изгубиш Ин от своето тяло. Упражнявай се да балансираш Ин и Ян.
  • Ако не тренираш тялото си, а се занимаваш само с постигане на вътрешен мир и медитация, няма да получаваш Ян енергия. Ще трябва да използваш Ян енерията от тялото си, но без да можеш да я възстановиш.
  • Не се тревожи и не се ядосвай твърде много. Това уврежда твоя черен дроб, както и червата ти.