Главният изпълнителен директор на Twitter Илон Мъск пусна анкета в платформата на социалната медия с въпрос дали трябва да се оттегли като ръководител на компанията. "Ще се съобразя с резултатите от тази анкета", гласи постът му, а 57,5 % от запитаните казаха "да". 

Резултатът от анкетата

е повече от убедителен.При гласували над 17,5 млн. потребители на този неофициален вот на доверие относно ръководната роля на Мъск начело на Twitter 57,5% са гласували той да се оттегли от поста, докато 42,5% смятат, че той трябва да остане. Ако Мъск се вслуша в резултатите, това ще отбележи края на 53 хаотични дни начело, включващи уволнения на висши ръководители, елиминиране на приблизително половината от служителите и подплашване на рекламодателите.

Милиардерът не даде

подробности кога ще се оттегли, ако резултатите от анкетата покажат, че трябва да го направи. Миналия месец Мъск заяви пред съд в Делауеър, че ще намали времето си в Twitter и евентуално ще намери нов лидер, който да управлява компанията.Допитването идва след актуализацията на политиката на Twitter, която забрани акаунти, създадени единствено с цел популяризиране на други фирми в социалните медии, и съдържание, което съдържа връзки или потребителски имена за конкурентни платформи. Това не е първият път, когато Мъск предоставя важни корпоративни решения на потребителите на Twitter. Той проведе анкета сред своите последователи дали да възстанови акаунта на Доналд Тръмп в мрежата и го пусна обратно на следващия ден.