България има нужда от стабилно управление.

Това каза бившият правосъден министър Надежда Йорданова на излизане от ЦИК, след като тя и колегите й от "Демократична България" подадоха необходимите документи за регистрация за явяване на изборите на 2 октомври.

Йорданова заяви, че са внесени 8088 подписа на техни съмишленици.

"Много добре и ясно чухме техните желания, а именно да довършим започнатото и да осигурим едно стабилно управление на страната", допълни тя.

Надежда Йорданова подчерта, че желанието на ДБ за общо явяване на изборите с "Продължаваме промяната" е ясно заявено.

"На ход са колегите от "Продължаваме промяната", каза още тя.

Според нея България има нужда от едно голямо обединение, което да представлява протестиращите хора от 2020 г., които по думите й ясно са заявили, че страната ни не може да се управлява от корупционното статукво.

"Ние дължим това на гражданите", категорична е Йорданова.

"Това, че към настоящия момент ние заявяваме отделна регистрация, означава, че очакваме ясен отговор от "Продължаваме промяната", уточни тя и допълни, че до 27 август има възможност регистрираните субекти за изборите да направят нови конфигурации, т.е. да се обединят за общо явяване.

По думите й всеки един от техническите въпроси ще бъде обект на разговори, ако такива започнат между ДБ и ПП.

„Наша грижа е да започнем да обединяваме обществото и да го лекуваме, защото действително България има нужда от стабилност”, каза в заключение Надежда Йорданова.