Надига се нова COVID вълна. Рекордна заболеваемост в 10 области

Много умнокрасиви и мислещи се за безсмъртни ганьовци не се пазят и не пазят и околните, посочва проф. Николай Витанов

От: bgvoice 12:19 | 20 септември 2022 г.

COVID вълната си отиде, но ще дойде нова. Това прогнозира математикът Николай Витанов с пост във Фейсбук. "Все още вървим надолу. Процесът обаче на засилена непредпазливост продължава. Знаете, прогнозата е, че този процес няма да наруши хомеостозиса на системата до края на септември, до изборите и седмица до 10-на дни след това.

След това ще почне да идва сметката.

14-дневната заболеваемост днес е 104.67 на 100 000. Започна бавно да расте. Хомеостазисът държи, както ви бе и прогнозирано. Но също ви бе прогнозирано, че Ганьо – умният, красив и безсмъртен, ще унищожи този хомеостазис. Ето – почва се полека. Процесът е бавен – ще трае 4 – 5 седмици. Обаче ефективността на Ганьо расте. Това са и очакванията, ефективността на Ганьо бавно да расте. Та като дойде вълната и Ганьо почне да търси кой да му е виновен, вие му понапомнете как ефективността му бавно е почнала да расте още от началото на септември. Смъртността е сведена е до едноцифрено число на ден. Смъртността до края на стабилност на Празни болници ще е ниска, обаче ще има дни с двуцифрено число починали. Пазете се все пак. Ако и да протича леко, има и къси клечки. Най-добре да не стигате до теглене на клечка. Така гарантирано няма да изтеглите късата клечка. Възможно е да има още някой и друг ден с двуцифрено число починали, но трагедии не се очакват.

Картата за 14 дневната заболеваемост издайнически показва, къде се очакват проблеми. София-град.

Голямо население, много умнокрасиви и мислещи се за безсмъртни ганьовци, които не се пазят и не пазят и околните. Резултатът съм ви го прогнозирал отдавна – ще дойде сметката от небесния кръчмар. Прогнозирал съм ви и кога ще дойде. Не е моя работа да ви казвам какво да правите. Правете каквото щете. Да знаете – ситуацията в София-град полека ще се влошава", написа проф. Витанов. Междувременно стана ясно, че десет области у нас са с рекордна дневна заболеваемост от COVID-19 за последните 14 дни. Това са Велико Търново, Габрово, Кърджали, Пазарджик, Разград, Русе, София-град, Стара Загора, Хасково и Шумен. Вероятната причина е тръгването на учениците на училище, съобщава bTV.

Все още областта с рекордна 14-дневна заболеваемост е Кюстендил.

Общата заболеваемост за страната се покачва и на 20 септември е 105 на 100 000. ден по-рано тя бе 101 на 100 000 . Заболеваемостта за страната за последните седем дни, спрямо предходните седем спада с -1%, за сравнение вчера тя бе 0%.