"Не виждам каква е причината човекът да се качи и да му се обадят да се върне. Всички сме публични лица, аз нямам нищо против призовката да ми бъде дадена пред вас", заяви още Петков."С удоволствие приемам поканата на прокуратурата, но ще искам да попитам и някои въпроси", заяви Кирил Петков по повод информацията, че ще бъде извикан на разпит заедно със съветничката си Лена Бориславова в държавното обвинение.Говорителят на Министерския съвет Лена Бориславова заяви, че в нейната призовка пише, че трябва да се яви на 9 февруари от 15:00 часа във ВКП. Ето и пълния списък: 
  •  За „Мата Хари“, след като беше публично известно, че има кюлчета и пачки, и едновременно с това Борисов сподели, че знае кой е Мата Хари. Извикана ли е прокуратурата, установила ли е коя е Мата Хари, направила ли е разследване дали тя е вкарала тези кюлчета и пачки в чекмеджето на Борисов?
  •  Във връзка с „Магнитски“ – знаем, че Божков има много обвинения от прокуратурата, но въпросът е дали са повдигнати допълнителни разследвания по другите хора, описани по „Магнитски“: Пеевски, Магнолев, Желязков? Какви са действията на прокуратурата там?
  •  Има ли директна връзка между заема между ББР и факта, че Пеевски е бил акционер в „Булгартабак“?
  • Медиите обявиха, че заемът на „Роудуей кънстракшън“ в ББР е взет от адвоката на Румен Гайтански – Вълка. Има ли връзка с Гайтански и правомерно взет ли е заемът? Ще искам да разбера какви стъпки е направила прокуратурата, за да разследва евентуални връзки. 
  • След като всички се запознаха с казуса „Осемте джуджета“. Какви разследвания е направила прокуратурата и повдигнала ли е обвинение на Петър Петров, известен като Петьо Еврото?
  • Има ли връзка между строителните компании, една от които взела доста пари по строителството на незаконните язовири и г-н известен като Таки?
  • Какви стъпки са направени по „Барселонагейт“, и факта, че барселонските власти са ни информирали, че има пране на пари, свързано с този казус?
  • Има ли връзка между случаите за „Автомагистрали“ и изнасянето на торби с пари, и ГЕРБ?
  • Защо „Булгаргаз“ и Павлов са се отказали от количествата азерски газ след същите тези доставчици сега са казали, че могат да доставят такъв газ, като с това ще се свали цената за потребителите? Дали е най-правилното Павлов да е извикан само като свидетел?
"Тези въпроси са общоизвестни от медийните публикации, но аз не съм информиран да има обвинения. Има и други, но това са първите неща, които бих запитал", обясни Петков.