Департаментът по обществено здраве в Чикаго обяви във вторник, че Върмонт е добавен към към неговите предупреждения за опасна дестинация, които сега включват цялата страна. Върмонт беше единственият щат, който не беше обхванат от препоръката да не се пътува дотам, в предишната й актуализация. Здравните органи в града обявиха във вторник, че Кънектикът, Ню Хемпшир и окръг Колумбия са отбелязали подобрения в епидемичната ситуация и скоро може да бъдат премахнати от предупредителния списък.

Пълният списък на щатите и териториите в списъка е:

Алабама, Аляска, Аризона, Арканзас, Калифорния, Кънектикът, Колорадо, Делауеър, Флорида, Джорджия, Хавай, Айдахо, Индиана, Айова, Канзас, Кентъки, Луизиана, Мейн, Мериленд, Масачузетс, Мичиган, Минесота, Мисисипи, Мисури, Монтана, Небраска, Невада, Ню Джърси, Ню Хемпшир, Ню Мексико, Ню Йорк, Северна Каролина, Северна Дакота, Охайо, Оклахома, Орегон, Пенсилвания, Роуд Айлънд, Южна Каролина, Южна Дакота, Тенеси , Тексас, Юта, Върмонт, Вирджиния, Вашингтон, Западна Вирджиния, Уисконсин, Уайоминг, Гуам, Пуерто Рико и Вирджинските острови. Средната дневна заболеваемост в САЩ на 100 000 жители е 38,3, което е малко по -малко в сравнение с 39 преди седмица.

Нови препоръки

Миналата седмица Чикаго актуализира насоките си за неваксинирани пътници, които отиват в райони с висок риск. Длъжностните лица препоръчват такива хора да се тестват един до три дни преди заминаването, както и да се тестват три до пет дни след завръщането. Неваксинираните пътници е препоръчително да влязат под карантина в продължение на седем дни след завръщането си от пътуването, дори ако тестът им е отрицателен. Тези, които не се тестват и не са ваксинирани, е препоръчително да бъдат под карантина 10 дни след пътуването и да избягват хора с висок риск от COVID в продължение на 14 дни след пътуването. Всички щати или територии с по-малко от 15 случая на 100 000 жители на ден са в жълтата зона на каратта на разпространението на заразата. Пътуващите трябва да спазват правилата за носене на маска на самолети, автобуси, влакове и други форми на обществен транспорт.