Нека вземаме разумни решения с разумни аргументи.

Тон на истеричния разговор дадоха ПП и ДБ.

Партиите, които си залепиха етикетите за проевропейски оспорват европейската демокрация, защото никъде в Европа не се гласува с машини.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг.

"По предложение на ПП отпадна гледането на Закона за семейни помощи.

Великата социална програма на ПП, великите 16 предложения се самоопровергаха с гласуването в социалната комисия.

Днес си позволиха да лепят етикети статукво за партиите, които приехме промени в ИК.

А не се гнусят да гласуват с ГЕРБ и ДПС за оръжие за Украйна и самолети.

Шокираме се от Христо Иванов – от неговото изказва, цитирам :“Това е частно решение“ за самолетите. Какво означава това?, попита Нинова.

“От ПП не искат разговори с БСП за правителство.

Това е тяхна воля, ние не проявяваме натиск върху никого, но да се знае от българския народ как ДБ и ПП по този начин провалят пътя към борбата с режима, с който от години се борим.

Дори не е с правната реформа, с темата за оръжия, а с Изборния кодекс, който е най-демократичният”, каза лидерът на БСП.

Относно състава на обществените съвети, Нинова уточни, че ГЕРБ могат да изтеглят своето предложение ако желаят, защото то не фигурира в предложенията на БСП.

По повод заявлението на Христо Иванов, че ако БСП не оттеглят своя законопроект за хартиената бюлетина, няма да има правителство между ДБ и социалистическата партия,

Нинова отговори, че тогава от БСП трябва да изискат оттеглянето на предложението за предоставянето на оръжия за Украйна.