Градският съдел на Чикаго одобри новият 8-годишен договор за полицията. Той предвижда 20% увеличение на плащанията въпреки критиката от някои съветници, че не съдържа достатъчно реформи. Повече от половината от повишението ще отиде за компенсации със задна дата.

Някои членове на Градския съвет, недоволни от сделката, направиха остри коментари:

„Мисля, че имаме нужда да получим всяка защита, която търсим, имаме нужда от всички реформи, които искаме, и трябваше да се въздържим от това гласуване, докато не получим напълно съгласуван и справедлив договор“ - заяви съветникът от 49 район Мария Хадин.

Новият договор обхваща към 11 000 полицейски служители на Чикаго и все пак включва някои реформи. Гражданите ще могат да подават жалби за лошо поведение и тяхната идентичност да бъде скрита, докато дойде време да дадат показания.

Поддръжниците на сделката смятат това за добро начало. По думите на съветника от 28 район Джейсън Ървин „ това, което договорихме, към настоящия момент е вероятно най-доброто, което можем да направим извън възможността да захвърлим всичко постигнато и да отидем на арбитраж“.