Нови обвинения за родителите, които пледираха невинни за измамата с подкупи за прием на децата им в елитни колежи и университети в САЩ.

11 обвиняеми, сред които и актрисата Лори Лафлин, получиха нови обвинения за даване на подкуп, съобщиха от федералната прокуратура в Калифорния. Новите обвинения са за участие в конспирация за извършване на подкупи от повече от 6 млн. долара, за да могат децата им да бъдат приети в елитни учебни заведения като Йейл, Станфорд и Джорджтаун. Срещу обвиняемите вече има дело за измама и пране на пари. Скандалът с купуването на прием в елитни университети шокира страната през март, когато стана ясно, че редица знаменитости са участвали в измамата. Сред арестуваните имаше и треньори на спортни отбори в известните училища както и служители от администрацията им. Други популярно име в скандала е това на актрисата от сериала "Отчаяни съпруги" Фелисити Хъфман, която се призна за виновна и излежава 14 дневна присъда във федералния затвор в Северна Калифорния.
Ако бъдат признати за виновни групата родители, обвинени в подкуп, могат да получат присъда от  до 45 години в затвора за всички обвинения срещу тях.