Спасителните екипи извадиха още три тела на загинали от отломките на срутената сграда в Сърфсайд, Флорида, с които жертвите станаха 28.  Още 117 човека са в неизвестност. Три от телата са били извадени в понеделник сутринта, а четвъртото - следобед.

След унищожаването на останалата част от пол упадналата сграда спасителите имаха възможност да достигнат по-рано недостъпни зони, които бяха опасни заради нестабилността на несрутената част.

Зоните, до които бе получен достъп след пълното събаряне на сградата, включват най-вероятните места, където са намират спалните помещения със спящите вътре хора, обясни губернаторът на Флорида Рон де Сантис.

Според кмета на окръг Маями-Дейл Даниела Кава доразрушаването на сградата бе от съществено значение за разширяване на обхвата на издирвателните операции в близост до останалата несрутена част на сградата, но то стана още по-необходимо след приближаването към САЩ на тропическата буря „Елза“, която заплашваше да доразбие останките по неконтролиран начин.

По думите й разрушаването, извършено в 22.30 миналата вечер, е протекло по план и върху предишните отломки „е паднал само прах“.

За хората, оцелели в останалата неразрушена част от сградата това означава загуба на повечето или всичко, което имат, и са изоставили при евакуацията. По-голямата част от тях обаче са категорични, че загубата на материални притежания не може да се сравни с трагедията на загубата на човешки живот.