Нощен клуб в Сидни беше похвален за приемането на политика за безопасност, включваща потенциално отстраняване на хора, които зяпат посетителите на клуба без тяхното съгласие.

Клуб 77

се намира в предградието Дарлингхърст в центъра на Сидни. В нощния клуб ще има охранител, облечен с розова жилетка. Към него могат да се обръщат посетители, които смятат, че са тормозени.Собственикът Дейн Горел каза, че цели да създаде безопасно място, където хората да се насладят на нощта си.„Тормозът е голям проблем по целия свят. Просто се опитваме да сме една крачка пред него. Всяко нежелано внимание се счита за тормоз и сега се третира по съответния начин.“, заяви Горел пред ABC Radio Sydney.Клубът обяви актуализацията на своята политика за безопасност и тормоз в публикация в Instagram. В публикацията става ясно, че всеки ангажимент между посетителите трябва да започне с устно съгласие.
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 

Публикация, споделена от Club 77 (@club77sydney)

„Това важи и ако например се взирате в някого отдалеч. Ако вниманието, което отделяте на някого, е нежелано, това се счита за тормоз“, пише в поста.

Взирането и подигравката

се считат за сексуален тормоз според австралийската Комисия по правата на човека.„Постоянно се сблъскваме с нежелано внимание и тормоз, почти всяка вечер“, споделят някои жени. Решението на клуба предизвика дебат в социалната мрежа, тъй като има и голяма част от хората, които са недоволни от новата политика.