Националната служба за охрана подсили с дървени маси вратите на един от входовете на Народното събрание. Това стана след опита за щурм на сградата на парламента от протестиращи привърженици на "Възраждане". По време на атаката депутати от партията на Костадин Костадинов се опитали да отворят вратите от вътрешната страна на Народното събрание, съобщи "Дневник".

Депутатите изчерпаха дневния си ред и приключиха работата си малко преди началото на протеста пред парламента.

Преди това някои от тях коментираха организираното недоволство, свикано от колегите им от Възраждане“ заради въвеждането на COVID сертификата и мерките срещу разпространението на заразата.

"Всеки български гражданин има право да протестира независимо по каква тема", каза Станислав Балабанов от "Има такъв народ". Той припомни, че партията му е против зеления сертификат. ИТН обаче не се включи в протеста на "Възраждане".

Стоян Михалев от "Демократична България" (ДБ) обяви, че подкрепя зеления сертификат и ваксинацията. Той сподели пред журналисти, че заради пандемията е загубил близки хора. Много важно е да се пазим и да не позволяваме вирусът да отнема хората от нас, коментира депутатът.

Михалев каза, че зеленият сертификат не е медицинско средство, но по думите му, е инструмент за ограничаване на разпространението на COVID-19.

Искрен Митев от "Продължаваме Промяната" обясни, че неговата парламентарна група подкрепя правото на хората да изразяват публично недоволството си. Той обаче посочи, че в условия на появата на нов вариант на коронавируса - "Омикрон" - това не е най разумното. Приоритет е здравето на хората, категоричен бе той.