В резултат на повишените изисквания на потребителите за осигуряване на дълговременно здраве, жизненост и красота, през последните години в широката гама на хранителните добавки на пазара се появиха нов клас продукти, наречени нутрикозметични. За разлика от обичайните козметични средства, тези продукти се приемат през устата под форма на таблетки, капсули или течност, като осигуряват необходими за организма хранителни вещества за подкрепа и красота на кожата, косата, ноктите, за поддържане на добра форма и здравословно тегло. Използването на хранителни съставки като продукти за красота, здраве и добър външен вид възниква през 80-те години на миналия век и ражда направлението в козметиката, наречено нутритерапия. Нутрикозметичните продукти се появяват на пазара и стават популярни първоначално в Япония, а след това в Европа и останалия свят. Физическата красота зависи от това доколко

здрав и балансиран е нашият организъм
 
са нов клас грижа за тялото
 
  • отслабване - без драстични промени в теглото, разумно и здравословно, със съхраняване на постигнатото във времето
  • за подобряване състоянието на косата и ноктите - стимулират растежа, възстановяването, обема, подхранват корените,
при ноктите подобряват твърдостта
 
  • грижа за кожата - за подмладяване, отстраняване на пигментации, осигуряване на еластичност и хидратиране, намаляване на бръчките, предпазване от UV-лъчи, за добър тен.
  • общо поддържане на организма - поддържането на перфектен външен вид и стройна фигура се осигурява също с прием и на нутрикозметични хранителни добавки.
да изчистим тялото си от токсини