Министерството на образованието в България обмисля удължаване на учебната година за част от учениците. Възможното удължаване ще е за децата от 1. до 6. клас и ще е вероятно с две седмици. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев на пресконференция.

„В същото време трябва да имаме предвид, че не е добре в следващите седмици децата да нямат ангажираност и занимания. Трябва да имат частичен ангажимент. Обмисляме да разширим учебната година по линия на проектните седмици“, обясни още Вълчев.

„Знаете, че в момента имаме регламентирана такава проектна седмица за учениците от 1. до 3. клас. Ако училищата решат следващите седмици да провеждат дейности по интереси и проектни дейности, всякакъв тип занимания в електронна среда, да отложат учебните седмици за юни месец“, обясни още просветният министър.

„За 1. и 6. клас имаме две седмици маневреност през юни месец. Надяваме се, че ситуацията ще се подобри и ще позволи връщане на присъственото обучение. За голяма част от учениците в начален етап това ще бъдат първите три седмици, които ще бъдат с обучение в електронна реда“, каза Красимир Вълчев.