Броенето на бюлетините от междинните избори продължава, но вече е ясно, че близо 200 републиканци, които поставиха под съмнение резултатите от изборите през 2020 г. или отрекоха победата на президента Байдън, са спечелили в междинните избори. New York Times наскоро проучи изявления, направени от републикански кандидати във всички 50 щата за места в Камарата на представителите и Сената и в надпреварите за губернатор, щатски секретар и главен прокурор, и установи, че повече от 370 от кандидатите са поставили под съмнение резултата от изборите през 2020 г., въпреки липсата на доказателства за широко разпространена измама на избирателите. Към 00:30 ч. сутринта в сряда най-малко 80 кандидати, които поставиха под съмнение миналите избори, бяха изгубили на изборите.

Изборните скептици, идентифицирани от The Times, варираха от тези, които напълно отричаха резултатите от 2020 г., до онези, които се отказаха от тази лъжа, а по-скоро поставиха под съмнение процеса или резултатите, често като предполагат, че има нередности, неразрешени проблеми или необходимост от по-нататъшно проучване. До момента са спечелили над 30 кандидати, които изрично отрекоха резултатите от изборите през 2020 г.

В Сената Маркуейн Мълин от Оклахома ще заеме мястото, оставено от Джим Инхоф, пенсиониран републиканец. „Наистина чувствам, че машината на демократите краде тези избори“, каза Мълин след изборите през 2020 г.
Джей Ди Ванс, републиканецът, автор на „Hillbilly Elegy“, победи Тим Райън, за да мястото на сенатор Роб Портман от Охайо, който също се пенсионира. През март 2022 г. Ванс заяви, че смята, че изборите през 2020 г. са били откраднати от Доналд Тръмп.
Досега повече от десет републиканци, които изрично казаха, че изборите през 2020 г. са били откраднати или манипулирани, са избрани в Камарата на представителите. Те включват новодошли като Анна Луна от Флорида, която вярва, че Тръмп е спечелил изборите през 2020 г. Тя ще представлява 13-ти окръг във Флорида в следващия Конгрес.
Ръсел Фрай, който победи Том Райс от Южна Каролина на първичните избори на републиканците, сега спечели и срещу опонента си от Демократическата партия.
„Много ясно е, че бяха манипулирани“, каза Фрай за изборите през 2020 г.
Конгресмените Марджъри Тейлър Грийн от Джорджия, Пол Госар от Аризона и Мат Гец от Флорида, които подкрепиха твърденията на Тръмп, също спечелиха нов мандат.
Губернаторът Кей Айви от Алабама също беше преизбран за нов мандат. През април 2022 г. тя каза, че „фалшивите новини, големите технологии и либералите от сините щати са откраднали изборите от президента Тръмп“.
Джо Байдън спечели седем милиона гласа повече и 74 повече гласа в Избирателната колегия, отколкото Тръмп през 2020 г. Опитите на Тръмп и неговите съюзници да оспорят резултатите бяха отхвърлени от съдиите в цялата страна.