Осем тийнейджърки са обвинени в убийство в Канада. Те намушкали с нож 59-годишен мъж.

Полицията в Торонто

се отзовала на сигнал за нападение близо до Йорк Стрийт и Юнивърсити Авеню малко след полунощ в неделя. Полицаите са открили жертвата с множество наранявания, се казва в съобщение за пресата от полицейската служба на Торонто.Той е бил откаран в близката болница, където малко по-късно починал. Полицията не е споделила името му в очакване на известие от семейството му. Информираха, че е жител на Торонто. Властите твърдят, че са научили, че жертвата е била нападната и намушкана от група тийнейджърки, а осем от тях са арестувани наблизо, предаде "NBC", цитирани от darik.bg

Момичетата -

три 13-годишни, три 14-годишни и две 16-годишни, са обвинени в убийство и се явили в съда в Старото кметство в неделя.Те са оставени в ареста и трябва да се явят отново в съда на 29 декември. Детектив Тери Браун каза, че момичетата са били в района към 22:30 ч. в събота и твърди, че са участвали в кавга по-рано, преди нападението срещу 59-годишния мъж.Той описа поведението на групата при фаталната атака като „роене“ - това е, когато трима или повече души идентифицират цел, която да нападнат.„В исторически план това е включвало група подрастващи момчета, които убиват, за да получат нещо от жертвата (т.е. хубави маратонки, мобилни телефони и т.н.) или, понякога, като част от ритуал за включване в банда", каза той.

Браун каза, че

осемте момичета идват от различни части на града и са се запознали чрез социалните мрежи.„Не знаем как и защо са се срещнали онази вечер и защо дестинацията е била в центъра на Торонто. Не знаем от колко време се познават."Три от момичетата са имали предишен контакт с полицията в Торонто преди инцидента в неделя.