Странен и тревожен случай на отнемане на автомобил по документи бе описан във „Фейсбук“ от собственика и основател на компанията за производство на спортно оборудване „Уолтопия“ Ивайло Пенчев. При подновяване на „Гражданска отговорност“ на своята кола „Ламборгини“ той открил, че тя вече се води собственост на испански гражданин, докато все още се намира в гаража му. Той е предполага, че такава документна измама „В КАТ дори твърдят, че лично съм я дерегистрирал“ - пише Пенчев.

Той недоумява как е възможно това, след като и двата талона на автомобила се намирали в неговата каса.

„Имат копия в КАТ и в прокуратурата, защото преди време имах прокурорска проверка във връзка с някаква акция за проверяване на скъпи коли", пише бизнесменът.

Неговото предположение е, че именно от една от двете институции са "изтекли" документите, с които е оформена смяната на собствеността.

По думите на Пенчев той не карал често това „Ламборгини“ и е късмет, че измамата се е разкрила, преди да излезе с него и евентуално да бъде арестуван за кражба на собствения си автомобил.

Искам да ви споделя за едно престъпление, на което станах жертва, и което мисля че няма как да се получи без участието... Публикувахте от Ivaylo Penchev в Сряда, 21 април 2021 г.

Коментарите под поста на бизнесмена дават най-различни предположения за целта и замисъла на тази измама. Изтъкната е възможността да става дума за злепоставяне на Пенчев, който да бъде представен като извършител на самоуправство, задето не е предоставил на новия собственик продаден автомобил. В този случай обаче би трябвало да има подадено оплакване, ако колата имаше действителен нов собственик, отбелязва един от коментиращите.

Пенчев е подал жалба в полицията по случая.