Прерастването на традиционния бирен фестивал Hyde Park Brew Fest в Чикаго във фамилен Summer Festняма да стане тази година, защото събитието бе отменено поради новите проблеми с разпространението на коронавируса.Това, което първоначално бе тематично събитие за приготвяне на бира, трябваше да се превърне в привлекателен за семействата и цялата общност фестивал, в основата на който стои бирата. Сега обаче седмото годишно издание на вече рекламирания Summer Fest , което трябваше да се проведе на 11 и 12 септември, се отменя поради съображения за опазване на здравето на обществото от рисковете, свързани с COVID-19.След добре премислена оценка на ситуацията с COVID-19 и след консултации с различни ангажирани страни, решихме да отменим 2021 Hyde Park Summer Fest. Наше задължение е да поставим на първо място интересите на обществото“ - казват организаторите в свое изявление.

Отменянето на фестивала става в период, когато Чикаго и Илинойс регистрират покачване в броя на случаите на коронавирусна зараза. На 3 август средният дневен брой нови случаи в Илинойс надхвърли 2 000 за първи път от месец май.

От вторник процентът положителни тестове за коронавирус се ками на 3,3, като през миналата седмица беше 2,6.

Чикаго разшири и списъка с опасни за пътуване дестинации с още няколко щата и издаде препоръка за носене на маски на закрито от всеки, включително ваксинираните.