Стрелба в Санта Кларита, Калифорния, завърши с един убит и един тежко ранен, съобщи Fox LA. Стрелецът, който се оказа пожарникар в почивка, е открил огън в сградата на Станция 81 на Пожарния департамент на окръг Лос Анджелис, в предградието Агуа Дулче, около 11 сутринта. После е избягал и подпалил сграда наблизо, в Актън, където е било жилището му. Убитият човек е също пожарникар. Друг негов колега е транспортиран по въздух до болница с многобройни огнестрелни рани. От Пожарния департамент потвърдиха стрелбата в тяхната сграда.

Полицаите първоначално търсеха заподозрян с бял пикап "Тойота" и следите ги доведоха до жилище в блок 2 600 на Бент Спър Драйв в Актън, като в сградата малко по-късно избухнал пожар.

Оказа се, че стрелялият се е барикадирал в дома си, след което подпалил пожара. Според сведенията в басейна се виждало тяло с нещо, което прилича на огнестрелна рана, но не е известно дали това е заподозреният.

След като сградата е изгоряла до основи, SWAT екипът е отишъл на проверка на място, а съдебномедицинската служба се е заела да отнесе тялото и да потвърди самоличността му.

Полицията още не разполага с детайли за мотива на престъплението, не е потвърдено и дали срещу пожарникарят, който е стрелял, е имало някакви дисциплинарни производства.