Полицаи от цялата страна протестираха в столицата на днешния празник на полицията. Стотици недоволни се събраха в градинката между Министерството на вътрешните работи и църквата "Св. Седмочисленици". Протестът се организира от Синдикалната федерация на служителите в МВР и в него участваха като гости и представители основните синдикати в страната. Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски коментира пред журналисти, че и професионалното, и политическото ръководство на МВР, а и правителството е категорично, че МВР е на първа линия. Той отбеляза, че 30-процентно увеличение е дадено на администрации, които са с много ниско начално заплащане към онзи момент.

Нашите преговори за увеличение на заплатите започнаха веднага след юли, когато се договаря бюджетът на цялата държава, каза той и допълни, че категорично трябва да се увеличат заплатите на полицаите, но това е въпрос на възможности на самата държава - на финансовите разчети, на ситуацията, в която в момента се намира цялата страна. Министърът каза, че са в непрекъснат разговор с финансовото министерство.
СН: btv.bg
Протестиращите попитаха на коя линия е МВР и на коя линия смята правителството, че е МВР. Не сме съгласни да ни изключват от първа линия, каза председателят на синдикалната организация Валентин Попов, който напомни работата на служителите на гранично-контролния контрол, на КПП-та на изходите и входовете на градовете през пролетта, полицейските служители, проверяващи карантинираните. Той напомни, че полицаите, които днес са на работа също подкрепят колегите си. СН: btv.bg