Служител на щатската полиция в Илинойс загина след стрелба в петък на автострадата Дан Райън, близо до 43-та улица. Обстоятелствата около случая засега остават недоизяснени.

От полицията на Илинойс съобщиха, че в престрелката има „замесен служител“, но не уточниха по какъв начин. Полицаят е закаран в болницата на Университета на Чикаго, където по-късно почина, потвърдиха от съдебномедицинската служба на окръг Кук.

Убитият бе идентифициран като Джеиалд Мейсън, 35-годишен. Той е имал поне една огнестрелна рана в главата. Разпознаването е извършено от майка му Линда, която е била в болницата. Жената сподели, че още не може да повярва на случилото се.

Линда Мейсън каза, че е получила обаждане от по-малкия си син, тъй като за инцидента се разчуло от социалните медии. Звъннала на Джералд да го провери и той не отговорил. Малко по-късно получила обаждане и от болницата, но докато стигне там, синът й бил починал.

Жена, която е карала по автострадата, е видяла колата на полицая смачкана на пътя и излязла, за да се опита да помогне на човека вътре. Тя използвала радиостанцията му, за да извика помощ.Полицията е затворила автострадата, а свидетели съобщават за „засилено полицейско присъствие“ на мястото. Всички платна в северна посока са затворени и се очаква това да не се промени известно време. На шофьорите се препоръчва да избягват този район.