Пореден случай: Общински съветник от БСП се съмнява в положителната си проба за COVID-19

Четири дни, след като от РЗИ-София съобщават, че е заразен - проба в частна лаборатория опровергава първоначалния резултат

От: bgvoice 07:10 | 3 юли 2020 г.

Oбщински съветник от БСП  е поредният случай на заразен с COVID-19, който се съмнява в положителния си резултат. Четири дни, след като от РЗИ-София съобщават, че е заразен - проба в частна лаборатория опровергава първоначалния резултат.

В „Тази сутрин“ той обяви, че се чувства добре и няма симптоми на заболяването. Общинският съветник изказа съмнения относно отчитането на положителните проби.  Той обясни, че РЗИ са му направили PCR тест на 22 юни, а ден по-късно здравен инспектор се е свързал с него, който му е съобщил резултата.
Социалистът разказа, че след като от РЗИ не му направили втори тест, той сам решил да се тества в частна лаборатория. Това се случва четири дни след първоначалния тест. Николов допълни, че на колегата му от БСП Николай Цонков е взета втора проба, която е потвърдила първоначалния положителен резултат. „Може би, трябва да си депутат, за да ти направят втори тест“, коментира общинският съветник.
Николов допълни, че прави разлика между заразен и болен. „Чух и обратната теза – човек, който няма симптоми, няма как да е заразен. Тезите са различни и се бият. В гимназията съм имал астматични пристъпи и напълно сериозн приемам заболяването, защото белите дробове са моето слабо място“, каза още той. След масово тестване на членове на БСП за COVID-19, четирима души дадоха положителен резултат. От седмица общинският съветник Николай Николов е под карантина в дома си. Междувременно повторно изследване, което си е направил по своя инициатива, е с отрицателни за коронавирус показания.

Не пропускайте