Два спешни медицински екипа от ЦСМП Пловдив са изпратени в Карлово.

Екипите ще оказват помощ

на евакуираните жители в засегнатите от проливните дъждове и наводнени населени места в Карловско при необходимост. С новите попълнения мобилните екипи в района се удвояват.Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев е в постоянен контакт с министъра на отбраната Димитър Стоянов и при нужда медицинската помощ в засегнатите райони ще бъде допълнително подсилена.Десетки хора са евакуирани от засегнатите населени места в региона на Карловско. 

Пет села

По информация причината за бедстието е скъсана дига на реката. Преляха и Бяла река и Тополица в Копривщица. Голяма част от улиците в ниските части на града са се превърнали в реки.Най-тежката ситуация е в село Богдан, то е залято заради преминаващата през селото река, която е приток на Стряма. Мостовете в селото са недостъпни - единият е под вода, другият е напълно отнесен от придошлите вълни. По информация в Богдан са блокирани и екипи на БНТ и БНР.В евакуацията на хората се включиха над 100 военни. От селото днес следобед  се включиха хеликоптери, които отведоха 20 души, а към 16:00 ч. спасителната операция продължаваше, съобщи Красимир Димитров от спасителните екип.

Според Кризисния щаб

и областния управител на Пловдив Ангел Стоев добрата новина е, че няма загинали и няма пострадали хора. Има обаче бедстващи, за които в момента оперира хеликоптер."В момента аз съм в с.Каравелово. Тука положението е доста тежко. Много сериозна вълна мина през селото. Скъса мост. Има леко разрушени сгради. Най-тежко е положението в с. Богдан, което, на практика, е откъснато от околния свят, тъй като мостовете, които водят към него са разрушени. В с.Богдан има три къщи, в които има хора, които трябва да бъдат евакуирани". 

Вследствие на дъждовете

ВМЗ-Сопот спря производствения си процес. Има наводнени складови помещения и производствени цехове. Електричеството беше спряно в производствената част в Сопот, за да не се допусне авария. Заместник-министърът на икономиката и индустрията Ирина Щонова посети завода. След като се запозна със ситуацията заяви, че до 24 часа ще се възстанови изцяло електрозахранването към производствената площадка на ВМЗ в Сопот.