Президентът Румен Радев продължава консултациите с партиите в 48-ото Народно събрание. На 9 ноември държавният глава ще разговаря с представителите на парламентарната група на „Възраждане“, от 14:30 ч. на „Дондуков“ 2. Срещата е в рамките на консултациите, които държавният глава прави, съгласно Конституцията, с парламентарните сили в новото Народно събрание, преди да връчи първия мандат за съставяне на правителство.

Румен Радев вече разговаря с ГЕРБ–СДС, „Продължаваме Промяната“ и ДПС. Позицията на президента Радев е, че е важно политическите партии да осъзнаят необходимостта от конструктивен диалог, компромиси и определяне на ясни общи цели в името на бъдещето на България. Цикълът "избори след избори" не е най-доброто решение, така че връчването на първия мандат ще зависи и от хода на консултациите, коментира президентът.

Като подчерта, че следва строго процедурата по Конституция, държавният глава изрази надежда партиите да оценяват даденото допълнително време за конструктивен диалог.

По думите му те са на диаметрално различни мнения по всички важни въпроси, които в момента вълнуват българското общество.