Въоръжени лица от групировката "Ал Шабааб" са нападнали хотел в столицата на Сомалия - Могадишу, съобщиха източници от службите за сигурност

Бойците са атакували хотела с град от стрелба и експлозии, като се съобщава за жертви, съобщиха източници от службите за сигурност и свидетели.

Нападението срещу хотел "Хаят" е предизвикало ожесточена престрелка между силите за сигурност и въоръжени лица от джихадистката групировка, които все още се крият в сградата", съобщи за АФП служителят по сигурността Абдукадир Хасан, цитиран от БГНЕС.

"Няколко минути преди въоръжените лица да си пробият път в хотела, избухна силен взрив", каза Хасан.

"Засега не разполагаме с подробности, но има жертви и силите за сигурност в момента се борят с врага, който се е скрил в сградата", добави той.

Свидетели разказват, че няколко минути след първия взрив пред хотела е избухнал втори, който е предизвикал жертви сред спасителите и членовете на силите за сигурност и цивилните, които са се втурнали към мястото след първата експлозия.

"Районът вече е отцепен и се води престрелка между силите за сигурност и въоръжените лица", казва един от свидетелите.

Свързаната с "Ал Кайда" джихадистка групировка, която повече от десетилетие води смъртоносно въстание срещу крехкото централно правителство на Сомалия, пое отговорност за нападението.