След години на мъчителни болки в гърба, неподходящи дрехи и на любопитни погледи към огромния й бюст Бетани Лиън се решила на операция, за да слезе на размер C. Облекчението обаче не траяло дълго – тя започнала да вижда ново увеличение на размера и за 9 месеца бюстът й се върнал да предишната си големина или най-много един размер отдолу.

„Беше объркващо, направо съкрушително – толкова бях щастлива как изглеждаха гърдите ми след операцията“ - оплаква се сценичната изпълнителка.

Бюстът й пораснал много бърза в детството и още на 14 години било ясно, че тя ще има огромни гърди.

„Бях малко смутена от размера им. Хората коментираха непрекъснато и се усещах като че всички ме свързват само с огромен бюст“ - разкри Бетани.

Размерът й – DDD по американските стандарт (E по британския) се отразил и на работата й – тя си изкарва хляба с пеене и танци. Отделно не можела да си намери добре стоящи дрехи.

В началото на 20-те си години получила финансова подкрепа от родителите си за намалявана не бюста. Бетани много харесала как се отнасят с нея докторите и е доволна от решението си, въпреки страданията, които трябвало да изтърпи покрай операцията.

Плачех почти непрекъснато, първата седмица не можех да стана от кушетката, толкова ме болеше. Даваха ми допълнителни обезболяващи, за да мога да ходя на работа“ - разказа момичето.Постепенно се оправила и била в състояние да работи, но от няколко седмици вече усещала стягане в гръдния кош. Младата жена знаела, че има някакъв риск бюстът да порасне отново и смята, че това се дължи на нарушената функция на тироидната й жлеза, за която тя взема лекарства.

Две години след операцията Бетани се е научила да приема тялото си. Тя все още не може да употребява някои дрехи, но е нагодила работата си към проблемния бюст – вече не се фокусира толкова над танците, колкото над пеенето.

Жената знае, че трябва да изчака много време, ако ще се подлага на нова операция за намаляване на бюста, и не е сигурна, че иска да премина през всичките страдания отново.