Експертът по кралските въпроси Фил Дампиър попита дали има начин принц Хари и децата му да бъдат извадени от линията за наследяване на трона, след като беше потвърдено, че той и съпругата му Меган Маркъл няма да се върнат към кралските си задължения. Дампиър посочи, че позицията му на шести по ред на трона е "все още доста висока". Експертът написа в Twitter: "Ако принц Хари иска да се оттегли от кралските задължения, съществува ли или трябва да има механизъм за изваждане на него и децата му от наследствената линия? Шестото място все още е доста високо." Кралският автор Робърт Джобсън също настоя Хари да бъде отстранен от наследствената линия. Той каза, че се дава "грешно послание", че Хари, който е напуснал кралските задължения за нов живот в Америка, е над принцеса Ан и принц Едуард. Джобсън предупреди, че Хари може да стане регент, ако нещо се случи с престолонаследника принц Чарлз и принц Уилям, който е втори по ред, преди принц Джордж да е достатъчно възрастен.

В отговор на туита на Дампиър, Джобсън написа: "Да. Това дава напълно грешно съобщение. Хари не иска да представлява монархията, но той и децата му са над Ан и Едуард. Ако нещо се случи с Чарлз и Уилям преди Джордж да навърши пълнолетие, той може да се държи като регент. Промяната на първородството трябва да включва Ан.“ В петък беше потвърдено, че херцогът и херцогинята на Съсекс няма да се върнат към кралските си задължения. 39-годишната Меган и 36-годишният Хари се оттеглиха като работещи кралски особи през март 2020 г., а споразуменията за Megxit трябваше да бъдат преразгледани след 12 месеца на 31 март. В изявление Бъкингамският дворец казва: „Херцогът и херцогинята на Съсекс потвърдиха пред нейно величество кралицата, че няма да се завръщат като работещи членове на кралското семейство. След разговори с херцога, кралицата писмено потвърждава, че като се отдръпне от работата на кралското семейство, не е възможно да продължи с отговорностите и задълженията, които произтичат от живота на държавна служба. Почетните военни назначения и кралски покровителства, държани от херцога и херцогинята, ще бъдат върнати на нейно величество, преди да бъдат преразпределени между работещите членове на кралското семейство." Докато всички са натъжени от тяхното решение, херцогът и херцогинята остават много обичани членове на семейството. Двойката е лишена от кралските покровителства, дадени им от кралицата. Говорител на Меган и Хари каза: „Както се вижда от работата им през последната година, херцогът и херцогинята на Съсекс остават ангажирани със своите задължения и служба към Обединеното кралство и по света и предлагат своята постоянна подкрепа на организациите, които са представлявали независимо от официалната роля."

След като напуснаха кралските задължения, Меган и Хари сключиха доходоносни сделки с Netflix и Spotify, за да правят предавания и подкасти.
Двамата, които очакват второто си дете, са си купили имение в Калифорния, където живеят с малкия си син Арчи.