Обвиненият за тройното убийство на българка и двете й деца през 2018 г. в предградие на Торонто ще чуе присъдата си най-рано на 10 февруари. Кори Фен пледира невинен по обвиненията в убийствата на 39-годишната Красимира Пейчиновски, 15-годишния й син Рой и 13-годишната й дъщеря Веналия. Присъдата трябваше да бъде обявена в петък след множество отлагания на процеса заради пандемията от COVID-19. Вирусът обаче отложи и това решение поне до 10 февруари заради COVID локдаун в затвора, където е Фен. Съдията е запазил и още една дата за присъда в седмицата след това, ако локдаунът продължи. Срещу 33-годишния Фен има общо три обвинения за предумишлено убийство от втора степен за смъртта на българката и двете й деца на 14 март 2018 г. в Ейджакс, Онтарио - на около час от Торонто. Според аутопсията две от жертвите са били намушкани, а третата е починала от задушаване. Пред съда той пледира невинен и поиска да бъде освободен с мотива, че не е "имал мозък" по време на убийствата. Той твърди, че в ареста се е променил и е нов човек.

"Аз съм невинен, свободен човек. Нямах мозък", каза той пред съда.

„Ето защо ви казах за смяната на името си... Сега съм крал, суверен съм, сега съм със синя кръв, аз съм с кралска кръв“, каза той на съда.

Кори Фен
Рей Пейчиновски, е бил една от звездите на ученическия отбор по хокейСтотици отидоха на погребениетоБащата на децата Вас Пейчиновски