Часове преди подписването на коалиционното споразумение и връчването на мандата от президента Румен Радев за редовно правителство, проектът за Министерския съвет вече е почти ясен. На чело на новия кабинет ще бъде съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков, а той ще има петима заместници - Корнелия Нинова - министър на икономиката и индустрията от БСП, Асен Василев - финансов министър и Калина Константинова - вицепремиер по ефективното управление от „Продължаваме промяната”, вицепремиер и министър на регионалното развитие от „Има такъв народ“ ще е Гроздан Караджов, а от „Демократична България“ – Борислав Сандов, който ще е и министър на околната среда и водите, съобщи bTV. В състава на новото правителство ще влязат 21 министри, с две повече от досега.

„Продължаваме промяната“ 

Министър на образованието ще е акад. Николай Денков, министър на здравеопазването – Асена Сербезова. Предлагат Бойко Рашков за министър на вътрешните работи, макар че той заяви, че още няма покана. Министър на отбраната може би ще стане Стефан Янев, министър на транспорта ще е Николай Събев. Новото министерство на Растежа и иновациите ще оглави Даниел Лорер, министър на културата – Тодор Мечкарски. 

„Има такъв народ“ 

Министър на външните работи ще е Теодора Генчовска. Министър на енергетиката – Александър Николов, министерството на спорта ще се поеме от Радостин Василев.

„Демократична България“ 

Министерството на правосъдието ще поеме Надежда Йорданова. Министър на електронното управление ще е Божидар Божанов.

БСП 

Георги Гьоков ще поеме министерството на труда и социалната политика, Христо Проданов министерството на туризма и Иван Иванов – министерството на земеделието. Коалиционното споразумение ще бъде подписано от "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България". Мандатът ще бъде връчен в събота от президента, тогава ще стане ясна точната структура и състав на кабинета. Народното събрание пък ще се събере в понеделник извънредно, за да гласува проектокабинета на четворната коалиция.