Прокуратурата протестира срещу отказа на съда за изменение на мярка за неотклонение спрямо Васил Михайлов, обвинен за три престъпления, извършени в гр. Перник.

В сряда вечерта

Софийският районен съд отказа да върне в ареста Васил Михайлов. До искането на прокуратурата се стигна след като бяха изнесени данни, че Михайлов е нарушил домашния си арест и това се установява от движението на гривната му за проследяване. В съдебна зала бяха представени данни за над десет случая, в които гривната на младежа е загубила връзка, но стана известно, че това се дължи на пропадане на комуникацията с мобилния оператор, обслужващ услугата.

Михайлов е обвинен за това,

че на 9 април, в близост до детска площадка в Перник, е нанесъл множество удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го е порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му е причинил средна телесна повреда. След това обвиняемият отправил закани с убийство на жена, като размахвал нож пред лицето и.Младежът е обвинен и за това, че на 11 юни, в близост до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в областта на главата на друг човек и му е причинил телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди.На 02.11.2022 г. наблюдаващ прокурор поиска изменение на мярката за неотклонение, определена спрямо Михайлов, в по-тежка, след като в Софийска районна прокуратура постъпи информация, че обвиняемият е нарушил мярката си за неотклонение „домашен арест“.Вечерта на 02.11.2022 г. състав на Софийски районен съд не се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор за изменение на мярката и остави В.М. с мярка за неотклонение „домашен арест“.