Обилни дъждове предизвикаха издаване на предупреждения за внезапни наводнения в северната част на Ню Джърси, докато щатът се готви да посрещне силна буря. предупреди, че наводненията са „опасни за живота“, а зоните, за които се отнасят предупрежденията, обхващат 5 милиона души.Съобщенията казват, че в някои райони на Ню Джърси, намиращи се западно и южно от Ню Йорк Сити, са паднали валежи от над 8 см/кв. м.

В Юниън Бийч на полицията вече се е наложило да помага на бедстващи поради наводнението хора. Според шефа на полицията Майкъл Уудроу е имало около дузина такива случаи, откакто дъждовете докараха наводнения в района, но няма ранени хора.

Уудроу каза още, че са получени „безброй“ сигнали на нуждаещи се от помощта на служби като полицията и пожарната, и че има много превозни средства, потопени във вода.

Щатът очаква нахлуването на бурята, позната като nТя е характерна заИНосиТези буриСилните ветрове, съчетани с наличието на високи дървета, които все още имат листа по тях, вероятно ще причинят множество прекъсвания на електрозахранването, особено в Южна Нова Англия, където се прогнозира, че ветровете ще бъдат най-силни. Допълнителните количества валежи в целия регион се очакват да бъдат от 2 до 5 инча (5-12 см), като на местна се очакват и по-големи количества дъжд до вторник. Най-големият риск от внезапни наводнения ще бъде в градските райони, особено там, където дъждовните канали могат да бъдат запушени с листа. За Ню Йорк общият валежи заради бурята се очаква да бъдат близо 4 инча (9,6 см). Ако това се осъществи, в Голямата ябълка за 24 часа ще падне дъжд, колкото за месец. Средните валежи за месец октомври са 4,68 инча (над 11 см).Nor’easter има потенциала да се превърне в мощен циклон, подобно на донеслата негативни рекорди буря, която удари Западното крайбрежие в неделя. Тази буря край Източното крайбрежие все пак няма да бъде толкова силна като западната.