Лошата работа на институциите, които се поставят в служба на определени кръгове, е в основата на случаи като този, при който 16-годишно момче загина от токов удар в центъра на столицата, става ясно от думите на президента Румен Радев по време на посещението му в Самоков днес. „Липсата на прозрачност, отчетност и отговорност в едно управление води до там, че институциите започват да работят за определени кръгове, а не в интерес на обществото, оттам и такива уродливи инциденти“ - каза държавният глава. Изявлението му идва на фона на съобщенията за констатирани сериозни нарушения след проверката на обектите около мястото на инцидента, при който младият Людмил бе смъртоносно ударен от ток, идващ по вероятно незаконно положен кабел.

Най-важни са изборите

  • Ще приемат ли като своя непосредствена задача реформата в изборното законодателство, така че да се гарантират честни избори?
  • Ще успеят ли да надмогнат тяснопартийните си интереси и да формулират пакт за почтеност, професионализъм и компетентност при излъчването на управляващите на най-високо ниво, ще предприемат ли решителни конституционни законови промени, за да се извърши адекватна съдебна реформа, ще намерят ли сила да започнат най-сетне борба с корупцията, защото ако това не се случи, възпроизводството на този порочен модел на управление ни е гарантирано?
  • Ще направят ли необходимото да имаме свобода на словото?
  • Ще приемат ли решителна политика за прозрачност в управлението.

Ново управление като сегашното не бива да се допуска